Svijet

Šri Lanka / Potraga za teroristima: Nova eksplozija, sukob vojske i osumnjičenih

Nova eksplozija potresla je Šri Lanku nakon što je policija otvorila vatru na grupu muškaraca tokom pretresa u potrazi za osumnjičenim teroristima.

No image - Haber.ba

Pucnjava je izbila između snaga sigurnosti i grupe muškaraca na istoku zemlje, tačnije u gradu Ampara Saintamarut u blizini Batikaloa. Pucnjava se dogodila tokom racije sigurnosnih snaga na tvornicu bombi u tom gradu, piše “Sky News”.

Portparol vojske kazao je kako je došlo do eksplozije na tom području te da su vojnici krenuli istražiti šta se dogodilo. Tada su zapucali na njih. Nema informacija o žrtvama, javlja “Daily Mail”.

Navodno se radi o osumnjičenicima za uskrsne napade u Šri Lanki u kojima je ubijeno više od 250 ljudi. Policija u vezi s tim napadima traži čak 140 osumnjičenika, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh