Svijet

Juncker bakljom zamalo zapalio predsjednika Ruande i njegovu ženu

Predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker prošle je nedjelje prisustvovao obilježavanju 25. godišnjice genocida u Ruandi u kojem je ubijeno oko 800.000 ljudi.

Jean-Claude Juncker - Screenshot/YouTube

Ceremonija je održana u Memorijalnom centru u glavnom gladu Kigaliju, piše “Index“.

Tom se prigodom Juncker našao u društvu predsjednika Ruande Paula Kagamea i njegove supruge Jeannette. Dobili su baklje kojima su simbolično upalili plamen nakon čega se Juncker okrenuo kako bi baklju predao pomoćnici, no pritom je zamalo opekao po licu Kagamea i njegovu suprugu.

Ovo je samo jedan u nizu incidenata 64-godišnjeg luksemburškog političara.

U julu prošle godine Juncker je snimljen kako tetura i jedva održava ravnotežu na summitu čelnika NATO-a. Nazočni čelnici morali su mu pomoći da ne padne, a šef Evropske komisije tada je rekao da nije bio pijan već da je razlog teturanja bio išijas.

U oktobru prošle godine Juncker je oponašao britansku premijerku Theresu May i plesao na pozornici. Dva mjeseca kasnije bacao je papire na pod te jednu ženu dirao po kosi, ljubio ju i grlio.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh