Svijet

May se sastaje s Merkel i Macronom uoči samita EU o Brexitu

Britanska vlada saopštila je u ponedjeljak da će premijerka Theresa May održati razgovore s čelnicima Njemačke i Francuske uoči ključnog samita o Brexitu u ovoj sedmici.

No image - Haber.ba

“Downing Street” navodi će May otputovati u utorak u Berlin na sastanak s kancelarkom Angelom Merkel, nakon čega će otići u Pariz radi ragovora s predsjednikom Emmanuelom Macronom, prenosi “Fena”.

May će čelnicima izložiti svoje razloge za traženje dodatnih odgoda Brexita.

Čelnici EU sastat će se u Bruxellesu u srijedu kako bi razmotrili zahtijev May da se Brexit odgodi do 30. juna. Produženje zahtijeva jednoglasno odobrenje čelnika svih 27 preostalih država članica.

Neki, posebno Macron, zabrinuti su “melodramom” koja se stvara u vezi sa Brexitom i nisu spremni da to produžuju, prenosi “Associated Press”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh