Svijet

Pence: “SAD će poništiti vize za 77 zvaničnika Venecuele”

Sjedinjene Američke Države poništit će vize za 77 zvaničnika vlade predsjednika Venecuele Nicolasa Madura ili njihovih rođaka, najavio je danas američki potpredsjednik Mike Pence.

Mike Pence - Salon.com

Prošle nedjelje, Washington je ukinuo vize za 49 pojedinaca povezanih sa Madurom, a AP navodi da je odluka da se poništi još viza dio pokušaja da se pojača pritisak na Madura da se povuče s vlasti.

Pence je na samitu Koalicije latinskih zemalja u Washingtonu rekao da je “došlo vrijeme da se oslobodi Venecuela od Kube”, prenio je “AP”.

State Department je prošle nedelje saopštio da su restrikcije viza uvedene “pojedincima odgovornim za ugrožavanje demokratije u Venecueli” i da će takva politika biti primjenjena prema “mnogobrojnim zvaničnicima povezanim s Madurom kao i njihovim porodicama”.

Administracija predsjednika Donalda Trumpa, pojačavajući pritisak na vladu Nicolasa Madura, prethodno je uvela sankcije za još šest visokopozicioniranih venecuelanskih bezbjednosnih zvaničnika zbog ometanja isporuke humanitarne pomoći.

Američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost Jon Bolton ranije danas je rekao da SAD razmatraju uvođenje novih sankcija Venecueli s ciljem da se izvrši pritisak na vladu predsjednika Nicolasa Madura.

Prošle nedjelje SAD su objavile da su uvele sankcije Venecueli, a njima su obuhvaćeni i pojedini članovi Nacionalne garde i policije zbog blokiranja ulaska strane humanitarne pomoći u zemlju, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh