Svijet

Otkriveno zašto Trump uvijek nosi predugačku kravatu

Bivši guverner New Jerseyja Chris Christie u svojim je memoarima “Let Me Finish” otkrio jednu zanimljivu činjenicu o Donaldu Trumpu – zašto on uvijek nosi jako dugačke kravate.

No image - Haber.ba

Naime, na društvenim mrežama (i ne samo na društvenim mrežama, kao što možete vidjeti po fotografiji niže) već se dugo sprdaju na račun Trumpovih kravata koje redovito pokrivaju šlic na njegovim hlačama, a pojavljivale su se i brojne teorije o tome zašto su toliko dugačke.

Bilo je onih koji su smatrali da tako želi skrenuti pozornost sa svog trbuha, pa čak i privući pozornost na svoje genitalije.

No Christie tvrdi da je to zato što Trump smatra da ga (pre)dugačke kravate čine vizualno mršavijim. U memoarima, čiji je dio prenio The Guardian, piše da ga je Trump na to podsjetio nekoliko puta, a prvi put mu je to spomenuo 2005. godine. “Moraš izgledati bolje da bi pobijedio”, rekao mu je tada Trump uz savjet o kravati.

2016. ga je podsjetio na to da dugačke kravate vizualno čine čovjeka mršavijim, piše Index.

Međutim, modni stručnjaci se baš i ne slažu s Trumpom. GQ piše da kravata nikad ne bi trebala sezati dalje od ruba remena, a krojač Jack Stammers je za Insider rekao da je Trump potpuno u krivu jer dugačka kravata samo “čini da tijelo izgleda kraće”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh