Region

Eksplozija u hidroelektrani u Italiji, desetoro povrijeđeno, šestoro nestalo VIDEO

Šest radnika se smatra nestalim, a 10 ih je povređeno u eksploziji, verovatno izazvanoj požarom, danas oko 15 časova u hidroelektrani veštačkog basena Suvijana, na bolonjskim Apeninima, javljaju italijanski mediji.

Prema prvim informacijama, od desetorice povređenih radnika četvorica imaju teške opekotine, navode RAI i ANSA.

Spasilačke akcije su zbog okolnosti na terenu izuzetno komplikovane, a podaci o povređenima bi mogli biti i drugačiji jer još traje evakuacija iz pogona.

Eksplozija se dogodila na dubini od 30 metara, rekao je lokalni gradonačelnik agenciji ANSA.

Na mesto nesreće upućena su tri helikoptera hitne pomoći u više sanitetskih vozila, a osim vatrogasne brigade i karabinjera iz stanice Kamunjano angažovane su i sve raspoložive snage za upravljanje kriznim situacijama.

Za sada je nemoguće pretpostaviti uzroke nesreće, za šta će biti od suštinskog značaja svedočenja onih koji su bili na licu mesta.

Prostorije hidroelektrane su trenutno potopljene, spasilačke akcije nisu moguće, a još manje inspekcije da bi se shvatilo šta se dogodilo, navode italijanski mediji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh