Region

Nevrijeme u Hrvatskoj: Zadar poplavljen, u Ninu brod nasukan na ulici VIDEO

Zbog velikog broja intervencija, angažovana je i Državna intervencijska jedinica Zadar kao ispomoć vatrogascima.

Na području Zadra tokom noći i jutra pala su 164 litra kiše po metru kvadratnom, poplavljeni su skoro svi dijelovi grada, zbog olujnog vjetra u prekidu su trajektne linije, a jedan brod se nasukao na ulicu.

“Nevrijeme, praćeno jakom grmljavinom, počelo je sinoć oko 20.00 časova i trajalo do jutros”, rekao je rukovodilac Meteorološke stanice u Zadru Anđelko Vidović.

Prema njegovim riječima, na zadarskom području palo je kiše kao u pola Hrvatske.

Poplavljeni su gotovo svi dijelovi Zadra, a vatrogasci su imali 21 intervenciju tokom noći i 12 u jutarnjim časovima, javili su hrvatski mediji.

Iz županijske vatrogasne jedinice navode da je bilo najviše ispumpavanja vode iz podruma, garaža i prizemnih stambenih prostora, da su automobili ostali u vodi, te da su intervencije imali u Zadru, u Kožinu, Diklu i Petrčanima, na ostrvu Ugljanu, u Ninu i Ražancu.

Zbog velikog broja intervencija, angažovana je i Državna intervencijska jedinica Zadar kao ispomoć vatrogascima Javne vatrogasne jedinice Zadar, a u ostalim dijelovima županije intervenisala su dobrovoljna vatrogasna društva.

Jedan brod je u gradu Nin završio nasukan na ulicu.

U prekidu je trajektna linija Biograd-Tkon na ostrvu Pašman.

Civilna zaštita Hrvatske je saopštila da je nevrijeme praćeno jakim vjetrom i obilnim padavinama zahvatilo juče područje Zadarske, ali i Šibensko-kninske i Primorsko-goranske županije.

Olujno nevrijeme je u ovim županijama juče obaralo drveće, a na nekim saobraćajnicama su granje i ponegdje bujice vode usporavali saobraćaj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh