Region

Jeziv slučaj u Srbiji: Kćerki (4) u sok stavljala bromazepam

Žena je djetetu davala lijekove koji su bili njoj prepisani. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 30 dana zbog nasilja u porodici.

Hitna pomoć - Ilustracija/Blic.rs

Beogradska policija uhapsila je u petak, 8. marta, Milenu R. (43) iz Smedereva pod sumnjom da je ćerkicu od četiri godine trovala bromazepamom i dizapamom tako što ih je stavljala u sok i to čak radila i na Institutu za majku i dijete dok je bila na posmatranju sa djetetom, saznaje “Telegraf.rs“.

Žena je djetetu davala lijekove koji su bili njoj prepisani. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 30 dana zbog nasilja u porodici.

Milena je juče saslušana u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako saznaje Telegraf, majka je djevojčicu dovela u bolnicu 28. februara i rekla da joj djetetu nije dobro.

“U razgovoru sa lekarima ona je objasnila da ćerka ne može na noge i da se cela trese. Na pitanje lekara da li je pod nekom terapijom žena je negirala. Kako su dani prolazili devojčici je stanje bilo isto, pa je doktorka posumnjala na trovanje. Od devojčice su uzeli krv i urin koji su poslati na VMA. Rezultati su šokirali sve lekare na klinici. Devojčica je imala ogromnu količinu lekova za smirenje, a sumnja se da je trovana mesecima unazad. Količina ove supstane je bila pogubna i za odraslog čoveka, pa nije jasno kako je dete to sve nosilo u sebi”, kaže izvor blizak istrazi za Telegraf.

Nezvanično, majka je imala prijavu policije da je zanemarivala ćerku, ali to nije dokazano.

O slučaju je obaviješten Centara za socijalni rad u Smederevu.

Kako “Telegraf.rs” saznaje, u bolničkoj sobi u torbi Milene R. nađeni su lijekovi kojima je trovana djevojčica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh