Region

Detalji tragedije kod Bara: Tetka stradala pokušavajući da spasi bratiće

U tragediji koju Bar ne pamti posljednjih decenija…

Barinfo.me

U tragediji koju Bar ne pamti posljednjih decenija, koja se dogodila u četvrtak rano ujutro, tetka je pokušala spasiti bratiće iz požara u barakama, ali nije uspjela spasiti ni njih ni sebe, a život je izgubila i njihova baka, prenosi RTCG.

U nekoliko minuta vatrena stihije koja je zahvatila barake ispod Volujice, kod Bara jedan stanar Baraka, čiji identitet nije objavljen, izgubio je dvoje maloljetne djece, rođenu sestru i majku.

Peć na drva koja ih je grijala bila je kobna za četiri osobe čije je živote odnijela vatra, koja je buknula u prostoriji u kojoj se ložilo.

Iz sna ih je vjerovatno u trenu probudio požar, ali nisu se uspjeli spasiti.

Prema saznanju Primorskog portala na mjestu nesreće kad je baraku, od lako zapaljivog materijala, zahvatio požar, tetka je pokušala da spasi dvoje bratića.

Na žalost, nije uspjela. Spašavanje su onemogućile daske koje su popadale ispred ulaza u sobu u kojoj je bila baka sa dvoje unučadi. Sa njima, zarobljena u požaru stradala je i 17-togodišnjakinja.

Roditelji djece su bili u drugoj prostoriji, ali im nisu mogli pomoći. U požaru je opekotine zadobila još jedna osoba čiji identitet za sada nije poznat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh