Region

Vučić: Obavijestit ćemo svijet o miješanju važne zemlje u izbore u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da državni organi pripremaju pismo kojim će obavijestiti cijeli svijet o miješanju jedne važne strane.

Aleksandar Vučić - Instagram

– Naši državni organi sastavljaju pismo o uplivu i miješanju jedne važne zemlje u izborni proces u Srbiji na do sada najbrutalniji način. To će biti završeno do Nove godine i pred pravoslavni Božić ćemo ga uputiti cijelom svijetu da vide kako se vrši miješanje u procese koji bi trebalo suvereno da pripada nezavisnoj zemlji, rekao je Vučić u Vrbasu.

On je poručio da će izbori biti okončani u skladu sa procedurama i to za Skupštinu Srbije najkasnije do kraja mjeseca, a za Beograd “možda malo kasnije”.

– Ukoliko /nosilac liste “Mi – Glas iz naroda” Branislav/ Nestorović ostane pri tome da neće da podrži nikoga, onda ćemo ponovo ići na gradske izbore u Beogradu. Republički parlament će vrlo brzo biti konstituisan, rekao je Vučić.

On je istakao da su izbori održani 17. decembra bili skoro najčistiji i najpošteniji do sada i da nikada nije za parlamentarne izbore dobio toliko čestitki od ljudi iz EU.

Vučić je naveo da je najljepšu čestitku dobio od francuskog predsjednika Emanuela Makrona, kao i da su mu, osim iz Hrvatske, čestitali predstavnici svih zemalja regiona koje su u EU.

– Poštujem tih gotovo 900.000 glasova koji su dobili predstavnici bivšeg režima, ali i 1.800.000 koje smo dobili mi. Izborna volja naroda biće poštovana, rekao je Vučić.

On je dodao da i dio opozicije koji protestuje nije imao primjedaba na zapisnike sa biračkih mjesta u Beogradu.

– Gdje je onih 40.000 glasača iz RS što ste obmanjivali javnost danima? Na kraju ih nije bilo ni 6.000, taman onoliko koliko ih je bilo i u njihovo vrijeme kad su im dali dvojno državljanstvo i mogućnost da glasaju, rekao je Vučić, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh