Region

Birališta u Srbiji zatvorena, počinje prebrojavanje glasova

Više od 6.500.000 građana imalo je danas pravo da glasa na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji. Biračka mjesta, njih 8.273, bilu su otvorena od sedam do 20 časova, a nisu prijavljene veće nepravilnosti.

Oni koji su iskoristili svoje biračko pravo glasali su za poslanike Narodne skupštine i parlamenta Vojvodine, odbornike Skupštine grada Beograda i još 64 lokalne skupštine. Srpski državljani koji žive u inostranstvu mogli su da glasaju u 35 zemalja na 81 izbornom mjestu.

20.37 RIK: Prvo se prebrojavaju glasovi za parlamentarne izbore

Predsjednik RIK-a Vladimir Dimitrijević objasnio je na konferenciji za novinare da se prvo otvaraju glasačke kutije i prebrojavaju glasovi za parlamentarne izbore, a zatim za pokrajinske i lokalne izbore, prenosi RTS.

20.26 Lideri u štabovima stranaka, uskoro prva obraćanja

Predsjednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić stigao je večeras zajedno sa stranačkim funkcionerima u štab koalicije okupljene oko izborne liste “Srbija ne sme da stane” na Novom Beogradu.

Planirano je da se u 20.30 sati održi prva konferencija za medije na kojoj će se prema najavama obratiti poverenica SNS za Beograd Ana Brnabić, prenosi Tanjug.

I lider socijalista Ivica Dačić zajedno sa stranačkim funkcionerima stigao je večeras u prostorije SPS na Studentskom trgu gdje će sačekati preliminarne rezultate izbora.

Prva konferencija za novinare u SPS očekuje se nakon što budu saopšteni prvi preliminarni rezultati, rečeno je u njihovom štabu

Prva konferencija za medije u izbornom štabu liste “Mi – glas iz naroda” dr Branimir Nestorović održaće se poslije 21 čas, prenose Nezavisne

Veliki broj aktivista i ljudi sa liste rekli su da očekuju dobar rezultat na republičkim izborima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh