Region

UBIO VANJU PA VODIO KAMPANJU Stravični detalji zločina u Severnoj Makedoniji

Lider stranke Desna Ljupčo Palevski Palčo, koji se tereti za likvidaciju Vanje Đorčevske (14), posle zločina uključivao se na Fejsbuk i skupljao poene za svoju partiju

Ljupčo Palevski Palčo, koji je uhapšen zbog sumnje da je sa saučesnicima oteo i ubio devojčicu Vanju Đorčevsku (14) iz Severne Makedonije, ne prestaje da šokira javnost! Nakon što je počinio dva stravična zločina, on se najnormalnije ponašao i uključivao na društvenim mrežama, gde je vodio političku kampanju za svoju stranku Desna!

Ljupčo Palevski Palčo uhapšen je u utorak uveče u gradu Balikesir u Turskoj, dok se kretao peške po auto-putu. On je posle zločina pobegao u Beograd, a odatle u Tursku preko Bugarske.

Saučesnici ubice Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski uhapšeni su pre njega nakon što je 3. decembra u selu Brazda pronađeno telo nestale Vanje. Oni su odmah priznali umešanost u otmicu i ubistvo devojčice iz Skoplja.

Takođe, Vanjin otac Aleksandar Đorčevski zadržan je u pritvoru zbog sumnje da je osumnjičenoj grupi delio informacije o kretanju svoje ćerke, kao i da je naručio otmicu zbog koristoljublja, odnosno kako bi svojoj supruzi Zorici iznudio novac od prodaje stana.

Inače, Palevski se sumnjiči da je dva dana pre otmice i ubistva devojčice usmrtio frizera Panča Žežovskog (74). On je, navodno, bio kolateralna šteta, a služio im je da im preda svoj automobil za otmicu devojčice, koja je kidnapovana 27. novembra.

Političari se prepucavaju, a policija krije dokaze?
Generalni sekretar Makedonske asocijacije novinara Dragan Pavlovič Latas istakao je za medije da je slučaj ubistva Vanje izazvao političko prepucavanje u toj državi.

– Poslednja 2-3 dana u provladinim medijima pokušavaju da stvar polako zataškaju, stave je pod tepih i relativizuju. Sad se nameće priča da je bitnije s kim je taj prvoosumnjičeni Palevski sedeo i pio kafu, s kim je viđen na odmoru, s kim je viđen u gradu, a ne šta je uradio. Hoću da kažem da je s mog portala potekla informacija da policija krije dokaze. To je sad bilo malo neverovatno, to je krenulo u subotu uveče i nedelju ujutru, kad smo prvi objavili da se Palevski nalazi na putu za Tursku preko Bugarske. Policija nije reagovala da bi tek posle dva dana potvrdila tu vezu da se nalazi u Turskoj – započeo je Latas i dodao: „Sad policija prepušta odgovornost i upućuje novinare da traže odgovore od tužilaštva, a mandat državnog tužioca ističe za nekih 15 dana“.
Ljupčo Palevski Palčo je trenutno najomraženija ličnost u Severnoj Makedoniji, međutim, nije bio naročito omiljen ni pre svojih zločina. U lokalnim medijima se navodi da je privukao pažnju još devedesetih godina, da je osnovao stranku, da se bavio teorijama zavere, sumnjivim poslovima, a više puta je bio i hapšen.

Ono što je dodatno zgrozilo ceo region jeste njegovo ponašanje nakon počinjenih zverstava.

– On je u danima nakon ubistva Vanje, za koje je on prvoosumnjičeni, puštao uživo prenose na Jutjubu i Fejsbuku i govorio o političkim temama kako bi prikupio partijske glasove. Javnost traži zabranu njegove stranke koja je desno i proruski orijentisana, ali to treba da reši nadležan sud – rekao je makedonski novinar za medije.

Dok je ceo region plakao zbog Vanje i tragao za njom, on se bavio politikom i pokušavao da prikuplja poene.

Međutim, kako lokalni mediji navode, njegova stranka nikada nije imala naročitu popularnost niti veliki broj pristalica.
– Vazda je osnivao neke čudne pokrete, davao stravične izjave, bio blizak sa sumnjivim tipovima, muljao u poslovima, hapšen je više puta. Po društvenim mrežama je širio teorije zavere, pljuvao EU i NATO. Bio je proruski orijentisan, ali je šokirao svojim izjavama i ponašanjem – tvrde lokalci, prenosi Alo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh