Region

MALA VANJA NIJE BILA JEDINA META OTMIČARA? Svima je promakla jedna sitnica koja baca novo svijetlo na JEZIV ZLOČIN KOJI JE UŽASNUO REGION

Postoje indicije da su otmičati želeli da kidmapuju obe sestre.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije i tužilaštvo otkrili su još šokantnih detalje o jezivim ubistvima male Vanje Gorčevske (Đorčevske) (14) i Pančeta Žežovskog (74) koja su potresla državu i region.Već je poznato da su osumnjičeni u ulazu njene zgrade zgrabili 14-godišnju Vanju Gorčevsku. Vezali su je i stavili u torbu, a zatim se odvezli vozilom marke “sitroen” koje su prethodno oteli od ubijenog Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Kako je rekao Oliver Spasovski, ministar policije, glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo je informaciju o kretanju maloletne devojčice dobio direktno od njenog oca, koji se takođe nalazi u pritvoru zajedno sa ostalim osumnjičenima.

Planirana dupla otmica
Odavde se, postavlja pitanje da li je otac znao da će Vanjina sestra sama ići u školu, pa je to preneo prvoosumnjičenom, a on je potom organizovao ostatak grupe da iskoristi trenutak kada je ona sama. Ali, ostalo je nejasno, prenose neki mediji, da li su osumnjičeni nameravali da otmu i Vanjinu sestru, sa kojom ona ide u školu.

Kako je majka ranije otkrila medijima, Vanja je tog dana išla sama u školu jer je njena sestra izostala sa prvog časa. Iz informacija koje je dala novinarima dok je policija još tragala za njenom ćerkom, zna se da ona i njena sestra obično idu zajedno u školu, ali je ona propustila prvi čas i ostala kod kuće, a Vanja je otišla sama.

Osim toga, prema Spasovskom, automobil kojim je Vanja oteta tek su počeli da voze kada su se spremali da počine ovo gnusno delo, a pre toga je nekoliko dana bio skriven i nije korišćen.

Upravo ova informacija, pišu mediji, ukazuje na to da su otmičari unapred isplanirali sve.

– Ako se dokaže da je Vanjina sestra znala da će izostati sa nastave uveče, u nedelju, što se obično dešava, malo je verovatno da bi otac dobio iste informacije u isto vreme. Vrlo je verovatno da nije ni znao da će Vanja tog dana sama ići u školu, kao što možda nije ni znao da će majka odmah biti obaveštena od razreda da Vanja nije došla na čas, što se i dogodilo. U oba slučaja sumnja se da Vanja nije bila jedina meta osumnjičenih – prenose makedonski mediji.

Majka: Nismo imali loše odnose
Vanja nije bila žrtva maltretiranja. Nismo imali prekinute porodične odnose i naša porodica nema neprijatelja. Saznala sam da je nestala kada su mi iz razreda rekli da nije stigla u školu ujutru, jer nije uobičajeno da ne dolazi a da nisam nikoga obavestila o tome. Obično ide u školu sa sestrom, ali ona je propustila prvi čas i ostala kod kuće, a Vanja je išla sama u školu – rekla je majka.

Podsetimo, Vanja je kidnapovana 27. novembra oko 7.20 ujutru, kada je otišla od kuće i krenula u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, u strogom centru grada, a posle nekoliko sati je ubijena, na lokaciji u blizini Skoplja. Njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda, a nedaleko odatle pronađeno je i vozilo kojim je kidnapovana. Telo Vanje Gorčevske pronađeno je nakon što su osumnjičeni policiji priznali zločin.

Istakli su gde su sahranili devojčicu, ali i frizera iz Velesa, kome su prethodno oduzeli automobil. Kako je navedeno od prvobitnog saopštenja iz MUP-a, motiv je bio lični interes. Za ova dva stravična ubistva optuženo je pet osoba, među kojima je i otac devojčice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh