Region

POZNATO STANJE SMIJENJENOG HRVATSKOG MINISTRA: EVO KOLIKO BI GODINA ZATVORA MOGAO DOBITI

Stanje bivšeg ministra odbrane Hrvatske, Marija Banožića, je nepromijenjeno.

Mario Banožić - Vijesti.ba

Prema sinoćnjim informacijama, on je stabilno i izvan životne opasnosti, ali, povrede koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći su ozbiljne.

Podsjetimo, u nesreći koja se dogodila rano jučer na izlazu iz Vinkovaca poginuo je 40-godišnjak iz Privlake. Banožić se zabio u njegov kombi dok je preticao kamion.

Na ekstremitetima će se morati raditi imobilizacija, a doktori kažu da neće biti potrebna ozbiljnija operacija, piše HRT. Potvrđeno je da nije bilo unutarnjeg krvarenja.

Banožić se ne sjeća nesreće, a doktor objašnjava da je to posljedica šoka uslijed traume.

Kakva kazna mu prijeti?

Premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio je jučer na presici da je smijenio Banožića, ali, sada ostaje pitanje Banožićeve krivične odgovornosti.

Prema Kaznenom zakonu Hrvatske, sudionik u cestovnom saobraćaju koji kršenjem propisa o sigurnosti saobraćaja izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu velikih razmjera, pa zbog toga prouzroči smrt jedne ili više osoba kaznit će se kaznom zatvora od tri do 15 godina.

U slučaju da se radi o nehatu, kazna je od jedne do osam godina. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh