Region

Srbin nakon sezone u Hrvatskoj: Tako to rade poslodavci koji žele zadržati radnike

BEOGRADSKI tviteraš Nenad Sitarica, koji se na toj društvenoj mreži predstavlja kao John Connor, kaže da je proveo 204 dana na sezoni u Istri te je na Twitteru podijelio svoje dojmove o radu u Hrvatskoj.

Istra - Lider.media

“Nakon 204 dana provedenih na sezoni u Istri, vrijeme je za godišnju retrospektivu. Kod poslodavca se ništa posebno nije promijenilo – podigao je osnovicu plaće i nagrada tijekom sezone (tako rade poslodavci koji žele zadržati zaposlene); promjenom u menadžmentu donio još opušteniju atmosferu u timu, tako da je sezona, iako duga i s velikim brojem gostiju, prošla poprilično opušteno; ove godine dosta veći broj sezonaca iz Srbije i Makedonije”, započeo je.

Nakon 204 dana provedenih na sezoni u Istri, vreme je za godišnju retrospektivu. Kod poslodavca se ništa posebno nije promenilo – podigao je osnovicu plate i nagrada tokom sezone (tako rade poslodavci koji žele da zadrže zaposlene); promenom u menadžmentu doneo još opušteniju 1/5

“Planiram se trajno preseliti”
Kolega me dočekao s pitanjem što mi je potrebno – i kada sam rekao da je sve u redu, on se sljedeći dan pojavio s biciklom koji je parkirao ispred smještaja. I to mi je bilo otkriće godine – u prosjeku, vozio sam bar 20 km dnevno i svakoga dana otkrivao nove ljepote Istre.

A ljepote Istre se ogledaju u predjelima, ali i ljudima koji tamo žive. Krenete od festivala piva u Žminju (kulturica, staklene čaše i dobro pivo lokalnih pivara) pa do festivala pršuta u Tinjanu (kafanska atmosfera, sa sve ‘a ja sam negdje rujno vino pio’ u izvedbi lokalaca).

Sve u svemu, ja ne znam kako je Istra uspjela postati takva kakva je, ali je definitivno mjesto gdje planiram trajno se preseliti u idućih par godina. Za sljedeću godinu predviđeno je da boravak bude duži od 240 dana, tako da se lagano privikavam”, napisao je, prenosi Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh