Region

Jako nevrijeme pogodilo Sloveniju

Jako nevrijeme sa snažnim udarima vjetra zahvatilo je slovensku Istru. Građani javljaju da pada jaka kiša, a ponegdje su ostali i bez struje. Iz Ajdovščine javljaju o jakom nevremenu i gradu.

nevrijeme u Sloveniji - N1

Slovenskoj Istri s juga se približio anažan olujni sustav koji će se nastaviti kretati prema sjeveru, točnije prema Goriškoj i Gorenjskoj. Na temelju radarske slike očekuju se jaki pljuskovi, a moguća je i tuča.

Nevrijeme je praćeno jakim udarima vjetra.

Prema riječima mještana na cestama ima dosta vode. Na Škofijama su se vozači zbog jakog pljuska zaustavljali na cesti, a u Izoli pada tuča veličine lješnjaka. prenosi n1

Kako prenosi portal Neurje.si, intenzivne olujne ćelije na Goriškom uzrokuju jake pljuskov. U Ajdovščini je pala tuča debela kao jaje, javlja Neurje.si. I u Goriškoj i Sežanskoj ponegdje imaju problema sa strujom, kažu u Elektro Primorskoj.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh