Region

Vučić najavio posjetu Kini: Očekuje se i dolazak Putina

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio posjetu Kini.

Aleksandar Vučić - prva

– Imaću i veliku posjetu Kini u oktobru, zbog projekta Pojas i put. Očekuje se i dolazak Putina. Čeka me i put u Mađarsku, a onda i još jedna važna posjeta o kojoj ne mogu da govorim, a gdje će biti svi lideri iz regiona – kaže predsjednik Srbije.

Vučić dodaje da njegovi protivnici ne moraju da ga ruše, i da im je 500 puta rekao da ga neće pobijediti, zato što neće da rade i ne misle lijepo svojoj zemlji.

– Nemate ideje, vaša jedina ideja je mržnja. Kako da nekoga davite u Savi i Dunavu, i tučete motkama. Skloniću se ja sam, ali hoću da ove godine do 2027. budu zlatnim slovima upisana u istoriju. Svi će reći poslije toga da su ovo bila zlatna vremena, kada smo išli naprijed – ističe on.

Komentarisao je i odabir Prijedora za obilježavanje civilnog stradanja u operaciji “Oluja”.

“Prijedor je bio jedno od prvih mjesta gdje su srpske izbjeglice svratile, da se odmore, okrijepe. U Prijedoru živi i dalje mnogo izbjeglica iz Republike Srpske Krajine. Za mene je Prijedor jednako kao i Banjaluka, kao i Beograd kao i Prijepolje, kao i Leskovac, kao i Prokuplje. To su za mene divna mjesta. Za mene ljepša i od Berlina, i Londona i Pariza. Toliko sam bio u tim gradovima, zajedno svi premijeri i predsjednici nisu bili od Drugog svjetskog rata”, kazao je Vučić, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh