Region

MUŠKARAC HTIO DA ZAKOLJE BRATA I MAJKU MAČETOM: Policajci doletjeli, pa zadobili ozbiljne povrede

Oba policajca povrijeđena.

Policija - Insajder/Novak Đurović

Dva policajca povrijeđena su tokom hapšenja u mjestu u blizini Sokobanje. Jedan od njih je M. B. (41), koji je tokom borbe prilikom hapšenja, osim drugih površinskih rana, dobio ubod u stomak. Kako priča očuh M. B. Zoran Golubović, policija nije očekivala da se susretne sa takvim osumnjičenim, a pripadnicima Interventne jedinice trebalo je oko dva sata da muškarcu izvuku bajonet iz ruke.

– M. B. sam čuvao od njegove sedme godine i i dalje smo bliski. On je jedan od trojice najboljih sa svoje akademije iz klase. Bavi se sportom, karateom i džiju džicom, fizički je izuzetno spreman da reaguje, da se odbrani. Kad god je neka intervencija, on ide na teren. U subotu je bio slobodan, ali su ga kolege pozvale da izađe na hitnu intervenciju u selo Čitluk kodSokobanje. Dobili su informaciju da je čovjek htio da zakolje majku i brata mačetom. Oni su pozvali policiju – priča Zoran.

– Pokušali du da ga smire kroz razgovor, ali on je mahao oružjem. U desnoj ruci je imao mačetu, a u lijevoj bajonet iz Prvog svetskog rata. Krenuo je na M. B., cimao lijevo desno i na pet-šest mjesta ga zakačio po rukama mačetom. To su bile površinske posekotine. Potom je krenuo da ga ubode bajonetom u stomak, M. je uspeo da blokira, ali je napadač podvukao ruku i ubo ga. Vrh bajoneta mu je ušao sedam centimetara u stomak, a rez je šest centimetara – dodaje.

Oba policajca povrijeđena

Napadača su policajci, kaže, saterali u ćošak jedne od prostorija kuće, te nije mogao da pobjegne. M. B. je kolega pritisnuo krpu na ranu kako ne bi iskrvario. Osumnjičeni je pokušao da napadne ponovo, ali su kolege uspjele da izvuku ranjenog policajca. Dok su sklanjali kolegu na sigurno, osumnjičeni se zatvorio u sobu, te je pozvana Interventna jedinica.

– Kažu da je osumnjičeni toliko jak, niko to nije očekivao. Nisu imali priliku da se sretnu sa takvom osobom. Jedva su ga savladali. Morali su da mu stave dvoje lisica. Ono što je nevjerovatno je da je on sve vreme držao bajonet u ruci i da policija dva sata nije mogla da mu otme bajonet iz ruke. Ne znam da li ga je toliko jako držao ili je došlo do takve kontrakcije mišića da šaka nije mogla da se otvori. Kao da je bio zalepljen za ruku – kaže Zoran.

M. B. je hitno prevezen u Dom zdravlja, a potom i na odjeljenje hirurgije. Nakon ukazane pomoći, upućen je na kućno liječenje.

– Dali su mu jake antibiotike jer je bajonet kojim je uboden bio zahrđao. Primio je i vakcinu protiv tetanusa. Oporavlja se. Ta rana na stomaku je ozbiljnija, ostale su, srećom, samo površinske. Ruka mu je malo otekla od posjekotine, ali to nije strašno. Na obje ruke ima rezove – kaže Zoran.

Kako je saopšteno iz MUP Srbije, policija u Sokobanji, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca iz okoline Sokobanje zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

On se sumnjiči da je napao i lakše povrijedio dvojicu policijskih službenika koji su izašli po prijavi građana da osumnjičeni u dvorištu u okolini Sokobanje maše bajonetom, prenosi Telegraf.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh