Region

MJEŠTANI U ŠOKU NAKON OLUJE: GRAD UBIJAO PTICE U LETU, A ONO ŠTO SU UGLEDALI NA LEDENICI OSTAVILO IH U ČUDU

Katastrofalno nevrijeme pogodilo je čitavu teritoriju grada Čačka (Srbija).

GRAD - HAYAT

Grad veličine kokošijeg jajeta bio je toliko snažan da je ubijao ptice u letu, a kad su ledenice završile na zemlji mještani pogođenih sela ostali su u šoku zbog izgleda ledenica.

– Vidjeli smo mrtve ptice oko nas, bilo je jezivo. Nisu izdržale udare grada. Kad se smirilo i kad smo izašli napolje, sve je bilo bijelo, ali ono što nas je ostavilo bez teksta jeste što ledenice su bukvalno u obliku ljudskog oka. Nikada do sada ništa slično nismo vidjeli, kažu šokirani mještani.

Nevremenom su najviše pogođena čačanska sela Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablaće, Milićevci, Miokovci i Gornja Gorevnica, ali nije zaobišlo ni Atenicu a ni centar grada. prenosi hayat

Oblaci su se brzo formirali i za nekih pet minuta krenula je da pada jaka kiša a za njom i jaki udari vetra koji su odmah nanijeli i grad. Padao je oko petnaest minuta bez prestanka a bio je veličine od lješnjaka do veličine jajeta, izjavila je Sandra Palibrk.

Krupan grad nanio je veliku štetu prije svega poljoprivrednim usjevima. Najviše štete je u voćnjacima i njivama, na kojima je u toku berba.

Nevrijeme nije zaobišlo ni sela na planini Kablar, gdje je također pričinjena veća materijalna šteta, javlja Kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh