Region

Usljed nevremena u Zagrebu urušio se kran, klimatolog: Oluja je imala snagu atomske bombe

Usljed snažnog današnjeg nevremena u Zagrebu urušio se građevinski kran, a trenutak urušavanja je zabilježen videozapisom. Nevrijeme je komentirao i klimatolog Zvonimir Katušin.

Zagreb - klix

Jutarnji list je objavio nezvaničnu informaciju da se jedna osoba pokušava izvući iz krana. Nije poznato u kakvom je stanju ta osoba. Hrvatski mediji prenose da je riječ o vrlo visokom kranu, što je vidljivo i na snimku.

Snažno nevrijeme – intenzivna kiša uz jake udare vjetra uzrokovala je brojne probleme u hrvatskoj prijestolnici. Širom grada je pričinjena materijalna šteta, a dijelovi su bez struje. Pojedine ulice su poplavljene. Saobraćaj je potpuno ili djelomično obustavljen.

Hitne službe su na terenu, a vatrogasci imaju ogroman broj poziva zbog čega su apelovali stanovništvu da zovu samo ako je u pitanju krajnja nužda. Još nema informacija o eventualno povrijeđenima i/ili smrtno stradalima.

Klimatolog Zvonimir Katušin je izjavio za portal 24 sata da nikada nije vidio ovakvu oluju, konstatirajući da je imala snagu atomske bombe.

“Ta velika nestabilnost je stvorila povoljne uslove za nastanak ovakvog stanja. To kad krene ima valjda snagu atomske bombe. Nije pitanje hoće li ili neće biti jak udar, već koliko jak će biti”, ukazao je.

Podsjećamo, upozorenje na moguće nevrijeme objavljeno je i u Bosni i Hercegovini. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh