Region

Odmor u Hrvatskoj luksuz: Pivo 16 KM, flaša vode 10 KM, evo kakve su ostale cijene

Najskuplja je vege-ponuda, pa tako je vege burger meni 16€ (oko 32 KM)

Novinari portala „Slobodna Dalmacija“ provjerili ssu cijene na stadionu Ultra Europe, a kako navode, za flašu vode na Tisku unutar stadiona posjetitelji moraju izdvojiti 5€ (oko 10 KM), dok su cijene cigareta iste kao i u ostatku grada.

Tisak se pobrinuo da ne nedostaje lubrikanata i kondoma, a kutija Durexa košta 6.50 – 10€ (od oko 12, do 20 KM). Tu su i razne higijenske potrepštine poput običnih i vlažnih maramica (2€, oko 4 KM), higijenski ulošci (4€ oko 16 KM), tamponi (6.50€ oko 13 KM).

Pivo Heineken košta 8€ (oko 16 KM), a kutije cigareta prodaju se po istoj cijeni kao i inače.

Plaćanje je moguće napraviti isključivo putem kartice ili preko narukvice festivala, odnosno karte,prenosi Avaz

Što se tiče ponude pića oko glavnog stadiona, voda se prodaje po istoj cijeni – 5€ (oko 10 KM). Isto toliko koštaju i gazirana pića poput CocaCole, Spritea i sl. Miješana alkoholna pića dođu 8€ (oko 16 KM).

Moguće je pojesti i pizzetu za 9 do 10€ (oko 20 KM), a najjeftiniji su prženi krompirići koji dođu 7€ (oko 14 KM).

Najskuplja je vege-ponuda, pa tako je vege burger meni 16€ (oko 32 KM).

Pitali su goste što misle o cijenama.

– Koktel sam platio 8€ (16 KM) i zadovoljan sam cijenama, smatram da su pristojne – rekao je Norvežanin koji u ruci drži kartonsku času vodku-craberry od 0,13L.

Na ulazu u food corner novinari su sreli posjetitelja iz Francuske koji je intenzivno analizirao jelovnik.

– Hm, cijene su malo skuplje, ali nema veze – ipak je ovo festival – rekao je.

Iste cijene su i u VIP prostoru gdje u ponudi imaju i skupe posebne pakete – boca alkoholnog pića u kombinaciji s bezalkoholnim pićima,prenosi Avaz

Najskuplja opcija je boca Grey Goose (4,50 L) + 20 bezalkoholnih pića koju će VIP gosti platiti 1.500€ (gotovo 3.000 KM).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh