Region

NJEMICA UPLATILA LJETOVANJE U HRVATSKOJ PA SE ŠOKIRALA KAD JE STIGLA: Evo šta je zatekla

Pulska policija istražuje slučaj prijevare 34-godišnje Njemice koja je preko društvene mreže pronašla apartman u Medulinu u Hrvatskoj, te u martu uplatila nekoliko stotina eura kao polog za rezervaciju smještaja.

Kada je s porodicom 24. juna došla na adresu na kojoj je trebao biti apartman, saznala je da žena s kojom je dogovarala smještaj ne postoji.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor preko interneta, piše Dnevnik.hr.

“Građanima se preporučuje da pripaze preko kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere ima li za određeni smještaj recenzija korisnika. Također je potrebno pripaziti je li osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna”, poručili su iz policije.

Dodali su kako bi se iznajmljivač trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi lični podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu preko koje se oglašava


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh