Region

DJEČAKA UBICU RODITELJI PLANIRALI DA PREBACE U INOSTRANSTVO! Osmislili kako da ga izvedu iz bolnice!

Otac trinaestogodišnjaka koji je u osnovnoj školi na Vračaru ubio devet vršnjaka i čuvara, planirao je navodno da suprugu ovlasti da raspolaže imovinom ali i da da saglasnost da njihovog sina izvede iz zemlje, ali im to nije pošlo za rukom

Majka i otac dečaka (13) koji je u OŠ “Vladislav Ribnikar u centru Beograda ubio devet vršnjaka i školskog čuvara skovali su pakleni plan da sina izvuku iz zdravstvene ustanove u kojoj je smešten i prebace ga u inostranstvo! Njihovu ideju, međutim, prozreli su pravosudni organi i policija i na vreme sprečili pokušaj da prevare sistem.

Otac dečaka, podsetimo, u pritvoru je od 3. maja i sumnjiči se za teško delo protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je on maloletnog sina obučavao da rukuje vatrenim oružjem tako što ga je vodio u streljački klub u kom je vežbao gađanje, ali i za to da nije obezbedio uslove za bezbedno čuvanje oružja koje je imao u legalnom posedu.

Važan papir

Protiv majke dječaka ubice u toku je pretkrivični postupak, kako bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo elemenata zanemarivanja i zlostavljanja deteta.

– Otac i majka osmislili su plan da njega u pritvoru poseti notar, kako bi mu potpisao punomoćje da imovinom koja se vodi na njega raspolaže supruga, ali i da joj da ovlašćenje da trinaestogodišnjaka može da izvede iz zemlje. Ovaj njihov plan, sprečen je u poslednjem trenutku, jer su nadležni organi prozreli namere porodici dečaka. Čak i da im je uspelo da se nađe na slobodi, što je malo verovatno u ovom trenutku, dečak ne bi mogao da napusti zemlju – otkriva sagovornik Kurira.

On podseća da trinaestogodišnjak nije krivično odgovoran, ali da je brigu o njemu preuzela jedna bolnička ustanova, u kojoj ga čuva policija. Naš sagovornik objašnjava da je roditeljima ovaj papir overen kod notara bio važan jer je za izalazak maloletnog deteta iz zemlje neophodna saglasnost oba roditelja.

– Najverovatnije, plan im je bio da majka pokuša da dečaka masovnog ubice pokušaju da izvuku iz bolnice. Naime, on je posle zločina u zdravstvenu ustanovu smešten uz saglasnost majke, koja je potpisala. Međutim, majka u svakom trenutku, tu saglasnost može da povuče – dodaje naš sagovornik. Prema njegovim rečima, to ne bi značilo automatsko puštanje ubice iz Ribnikara na slobodu.

Blokada

Zabrana raspolaganja imovinom

Ocu i majci dečaka ubice, odlukom Višeg suda u Beogradu zabranjeno je da raspolažu svojom imovinom, odnosno da je prodaju. – Najpre je ova zabrana izrečena u odnosu na oca, i to pošto je od suda zatražio dozvolu da mu u posetu dođe notar. Nekoliko nedelja kasnije ista zabrana doneta je i u odnosu na imovinu koja je u vlasništvu majke dečaka – podseća sagovornik Kurira i dodaje da je reč o više nepokretnosti, stanova i lokala na teritoriji Beograda.

– U slučaju da majka povuče saglasnost, o daljoj sudbini i zadržavanju dečaka morali bi da se izjasne stručnjaci, odnosno komisija veštaka. Posle njihovog nalaza i mišljenja o njegovom psihičkom stanju i mogućnosti da shvati šta je učinio, konačnu odluku o tome da li on može da bude pušten na slobodu, što je malo verovatno, dao bi sudija – objašnjava proceduru naš sagovornik.

Novi život

Naš sagovornik dodaje i da je roditeljima, kako se sumnja, plan bio da majka rasproda svu imovinu kako bi imala novca za novi život u inostranstvu.

– Međutim, u poslednjem trenutku sprečeno je da otac majci da saglasnost – dodaje naš sagovornik i objašnjava da majka niti može da izvede dečaka iz Srbije, niti može da rasproda imovinu, koju je u međuvremenu i sud blokirao.

– Nema šanse da se dečak koji je izvršio masakr nađe na slobodi. To nije realno – zaključuje naš izvor.

Novosađanki produžen pritvor

Maloletnica aludirala na tragediju iz „Ribnikara“?!

l Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor maloletnoj M. M. (14) zbog sumnje da je dva dana ranije, 11. maja u osnovnoj školi na času iznela tvrdnje koje su izazvale paniku, a zatim istog dana na društvenoj mreži Tiktok objavila uznemirujući sadržaj, aludirajući na događaje od 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu u kom je dečak (13) ubio devet učenika i čuvara, čime se tereti za krivično delo izazivanje panike i nereda. Narednog dana je nađena municija za vatreno oružje, čime se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sudsko veće Višeg suda u Novom Sadu je 12. juna maloletnoj produžilo pritvor do 12. jula 2023. godine. Glavni pretres je održan 23. juna, a sledeće ročište zakazano je za 13. jul ove godine.

Podsetimo, majka i sestra dečaka ubice u subotu su pokušale da napuste Srbiju, ali su posle razgovora sa pripadnicima policije na granici sa Severnom Makedonijom, vraćene u Srbiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh