Region

Pronađeni su manji ostaci aviona koji je nestao u Hrvatskoj

Pronađeni su manji ostaci zrakoplova koji je u subotu nestao iza podneva u Lici, a očevid tek treba pokazati što je uzrok pada.

potraga u Hrvatskoj - HGSS

Sportski avion Cirrus 20 oznake PHYMC, nizozemskih registracijskih oznaka, koji je bio na letu iz Maribora prema Puli, nestao je s radara kod Ogulina. Pokrenut je protokol za pad zrakoplova, a nakon velike potrage, u 19:25 je objavljeno da su pronađeni manji ostaci zrakoplova na području mjesta Mali Makovnik, javlja Dnevnik.hr.
U potrazi sudjeluju helikopter i dronovi

U velikoj potrazi sudjeluju 150 osoba – članovi HGSS-a i vatrogasci te psi i bespilotne letjelice.

Timovi tragaju na terenu pješice i uz pomoć terenskih vozila i quadova, a stigao je i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Black Hawk jer je dio područja potrage minski sumnjiv.

Na lokaciji Tehničke jedinice Mala Kapela u smjeru Zagreba formirana je baza operacije iz koje se koordinira akcijom potrage i spašavanja za nestalim zrakoplovom.

Teren se pretražuje uz pomoć ljudstva i bespilotnih sustava te helikoptera HRZ-a, a prikupljaju se informacije i od mještana. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh