Region

Istražitelji u šoku,u kompjuteru dječaka ubice otkrili šta je pretraživao

Maloletni ubica sa Vračara nakon masakra nije pokazao ni trunku kajanja.

Dečak (13) koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu napravio masakr, kakav naša zemlja ne pamti, gotovo svakodnevno je pomoću gugla pretraživao najmasovnije ubice širom sveta.Bio je oduševljen i El Čapom. Učenik 7. razreda 3. maja ubio je osam učenika, čuvara i ranio još sedam osoba.

– Ostali smo u čudu kada smo došli do saznanja da mu je svakodnevna pretraga bila o tome ko su najmasovnije ubice širom sveta. Kako su ubijali, šta su koristili, ko su im bile žrtve…Često je pretraživao i El Čapa tražeći nove informacije o njemu – kaže izvor blizak istrazi.Dečak nakon masakra nije pokazao ni trunku kajanja. Bio je hladan. Te srede 3. maja u školu je došao sa dva očeva pištolja i 4 Molotovljeva koktela. Prvo je upucao čuvara, pa tri devojčice u holu, zatim ušao u učionicu i ubio pet vršnjaka, ranio nastavnicu istorije i šest đaka.
O tome da nije krivično odgovoran on je saznao istraživajući Krivični zakon Srbije.

Nezvanično, nakon masakra iskočio je kroz prozor i pozvao policiju. U školu je ušao u 8.40 sati, a javio se policiji dva minuta kasnije. U žrtve je ispalio 57 hitaca iz CZ99. Nakon zločina uhapšen je i njegov otac Određen mu je pritvor. Nezvanično, otac je rekao da mu je oružje bilo u sefu pod šifrom i da ne zna kako je dečak došao do nje.Policija je iz stana u kom su živeli uzela još 5 pušaka, komjutere i dečakove stvari na veštačenje.

Veštinu u pucanju on je stekao u streljani u koju je odlazio zajedno sa svojim ocem. Istraga se vodi i protiv vlasnika ovog objekta,piše Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh