Region

Dva dječaka ranjena iz vatrenog oružja na Kosovu dok su nosili Badnjak

Oni su zadobili prostrijelne rane. Jedno od njih je pogođeno u šaku, a drugo u rame

Na Badnji dan je u Štrpcu, na Kosovu, došlo do pucnjave u kojoj su ranjene dvije osobe. Ranjeni su S. S. (11) i M. S. (21) koji su prebačeni u bolnicu.

Oni su zadobili prostrijelne rane. Jedno od njih je pogođeno u šaku, a drugo u rame. Srećom, nisu stradali i nisu životno ugroženi. Iz Kancelarije za Kosovo pri Srbiji su saopćili da su rođaci S. S. i M. S. u trenutku napada išli pored puta i nosili Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

Iz Kancelarije su naveli kako je “riječ o očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske djece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi”, prenosi Nova.rs.Navodno je lokalna policija pustila vozilo iz kojeg je pucano, iako je više svjedoka vidjelo registraciju istog.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh