Region

Proglašena vanredna situacija u Pirotu

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, rekao je da je u tom gradu proglašena vanredna situacija nakon što se prevrnuo vagon sa amonijakom na dijelu pruge Niš – Dimitrovgad, izmeđi Pirota i Staničenja.

Policija - Insajder/Novak Đurović

Vasić, koji je i šef Gradskog štaba za vanredne situcije, izjavio je na konferenciji za novinare da škole sutra neće raditi, prenijeli su lokalni mediji, piše Srna.

Sedam lica primljeno je u niški Univerzitetski klinički centar, a 51 se javilo ljekaru zbog simptoma trovanja amonijakom usljed curenja iz cisterne.

“Novosti onlajn” pišu da među onima koji su se suočili sa posljedicama curenja amonijaka ima vatrogasaca iz Pirota, kao i građana.

RTS je u MUP-u rečeno da je do nesreće došlo ispadanjem kompozicije od 20 cisterni iz šina, od čega je najmanje jedna upala u korito rijeke Nišave, što je izazvalo burnu reakciju amonijaka u kontaktu sa vodom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh