Region

Vučić od KFOR-a traži da se na Kosovu rasporedi vojska Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se naciji povodom krizne situacije na sejveru Kosova.

Aleksandar Vučić - Instagram

– Poruka Prištine Srbima u Velikoj Hoči bila je da se isele. Albanci imaju svu podršku zapadnog svijeta. Ne bavim se ‘albanskim osvetama’. Važno je da budemo ‘svoji na svome’. Hoću da mi, koji smo na vlasti, služimo svom narodu i svojim građanima, rekao je Vučić i dodao:

– Naš narod se smrzava na barikadama jer nema drugu opciju. To su ljudi sami uradili jer ne mogu i neće više da trpe zulum. Svakog dana sam slušao priče o tome kako će ‘Srbija nekoga da napadne’, a samo su smišljali razloge da napadaju Srbe i da ih maltretiraju. I dalje mislim da Amerikancima ne odgovara sve ovo što se dešava, ali mislim da nekim drugima ovo odogovara”.

Navodi i da “Kurti nije ovo sam smislio, da nije toliko pametan”.

– Ima uvijek onih koji su usaglašeni s njim. Samo dobijete poruku iz svijeta kako se Euleks usaglasio sa nekom akcijom. Kad ih pitate zašto, kažu zato što nema dugih cijevi. A uvijek ima dugih cijevi i prstiju na obaraču, kaže Vučić.

Vučić je saopštio da je usaglašen tekst kojim će biti upućen zahtjev komandantu KFOR-a da obezbijedi raspoređivanje pripadnika vojske i policije Srbije.

“Rezolucijom SB UN 1244 potvrđeno je da će dogovorenom broju srpskog vojnog i policijskog osoblja biti dozvoljeno da se vrati. Do sada sa KFOR-om nisu vođeni razgovori o povratku srpskog osoblja”, navodi se u zahtjevu.

On kaže da nema iluzija, i da zna da će odbiti taj zahtjev, pišu Vijesti.

“To nije mogućnost, već je obaveza za Kfroa. Oni će naći bezbroj razloga, iako na to nemaju pravo, da kažu kako ‘kontrolišu situaciju’ i da za tim ‘nema potrebe”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh