Region

UHAPŠEN IGOR MILOŠEVIĆ: Serijski si.ovatelj odveden u policiju

Igor Milošević serijski si,ovatelj uhapšen je zbog ugrožavanja sigurnosti.

Igor Milošević je na slobodi od 20. septembra pošto je izdržao svoju poslejdnju kaznu od 15 godina.

Podsjetimo, kako je Kurir ranije pisao, serijski si.ovatelj i pljačakaš više puta je osuđivan zbog tog krivičnog djela.

Prvi put, podsjetimo, napao je 1992. godine, kada je imao samo 14 godina. Tada je za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 si.ovao. Na slobodu je izašao 2001. godine. Međutim, po svemu sudeći zatvor ga nije “popravio”, pa je samo mjesec dana nakon izlaska sa robije opet napao. Tada je si.ovao jednu ženu i počinio osam razbojništva.

Naime, u jednom kozmetičkom salonu si.ovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je vidio da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao djevojku u solarijum gdje ju je si.ovao. Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz “Zabele” izašao poslije 5 i po godina. Njegov pohod se nastavio po izlasku iz zatvora.

U septembru 2007. ušao je u jedan butik u Ulici Maksima Gorkog i si.ovao prodavačicu, a po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Međutim, Milošević se tu nije zaustavio, pa je sutradan ušao u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz prijetnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Nakon serijskih napada 2007. godine policija je krenula u potragu za njim koja je trajala 4 dana. Uhapšen 20. septembra oko 19:30 časova na Adi Huji na Karaburmi.

– Milošević je neposredno poslije hapšenja na saslušanju u policiji priznao i do detalja iznio na koji je način napastvovao djevojke. Priznao je da prodavačici u butiku na Vračaru stavio nož pod grlo, naredio joj da uđe u kabinu, a potom i da se skine. Opisao je i kako se iživljavao nad nesrećnom djevojkom – podsjeća sagovornik.

Prilikom izricanja presude, sudija je prije 15 godina navela da je Milošević “društveno opasan”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh