Region

Erdogan danas s Milanovićem i Plenkovićem, tema i BiH

Za očekivati je da će pitanje izbornog zakona u BiH dominirati u razgovorima s hrvatskim državnim vrhom, prenosi Hina.

Na poziv predsjednika RH Zorana Milanovića predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan boravi u posjeti Hrvatskoj.

Službeni posjet turski predsjednik će započeti susretom sa svojim domaćinom Zoranom Milanovićem na Pantovčaku. Recep Tayyip Erdogan na Pantovčak stiže u 10 sati. Nakon svečanog dočeka slijedi tête-à-tête susret dvojice predsjednika. Potom slijedi bilateralni susret izaslanstava dviju zemalja.

Potpisat će se nekoliko međudržavnih sporazuma, među kojima su i Memorandumi o razumijevanju između hrvatskog i turskog Ministarstva unutarnjih poslova o osiguravanju javnog reda i mira te o suradnji u području upravljanja katastrofama i kriznim situacijama. Sporazume će u nazočnosti dvojice predsjednika potpisati ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Turske. Izjave predsjednika Erdogana i Milanovića predviđene su u 11.40.

Predsjednici Milanović i Erdoğan sudjelovat će u 11 sati na otvorenju Islamskog kulturnog centra Sisak. Predviđeno je njihovo obraćanje. Nakon toga turski se predsjednik vraća u Zagreb gdje će sa suprugom Eminom Erdoğan položiti vijenac ispred Spomenika domovini.

U sklopu službenog posjeta Recepa Tayyipa Erdogana, u Zagrebu boravi i supruga turskog predsjednika Emina Erdogan koja će u 10.30 zajedno sa suprugom hrvatskog predsjednika Sanjom Musić Milanović posjetiti Osnovnu školu Matije Gupca u Zagrebu. Tijekom posjeta školi, između ostalog, bit će predstavljen i projekt „Živjeti zdravo”.

U 14.45 u hotelu Westin odražat će se Hrvatsko turski poslovni forum na kojem će sudjelovati 75 turskih i 160 hrvatskih gospodarstvenika. Na Forumu će prisustvovati predsjednici Milanović i Erdogan te će se predstaviti potencijali Hrvatske i Turske na područjima energetike, ICT, graditeljstva, poljoprivrede i prehrane, financija i ostalih sektora.

Predsjednici će se sudionicima Foruma obratiti oko 17.30. Sastavni dio Foruma su izravni poslovni razgovori, tzv ‘speed dating’ predstavnika hrvatskih kompanija s turskim članovima poslovne delegacije. Poslovni forum se održava s ciljem unapređenja poslovne suradnje između Hrvatske i Turske.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan potom odlazi u Banske dvore gdje će se upisati u Zlatnu knjigu te održati tête-à-tête susret s premijerom Andrejem Plenkovićem. Nakon susreta će uslijediti bilateralni sastanak izaslanstava Hrvatske i Turske,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh