Region

Đukanović: Izvjesna velika evropska i građanska koalicija za izbore u Podgorici

Pitanje zajedničkog nastupa opozicione koalicije od 30. avgusta 2020. na gradskim izborima u Podgorici je izvjesno.

Milo Đukanović - Fokus

Nalazimo se na milimetar do tog cilja i smatrao bih to velikim uspjehom, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u emisija “Aritmija”, autorice Tamare Nikčević na Gradskoj televiziji.

Ubrzani evropski razvoj

– Da li će nas prethodne provjere dovesti i do optimalnosti takve formule za parlamentarne izbore vidjet ćemo, ali vjerujte mi važnije od svega je da kroz razgovore koje imam unutar nazovimo je opozicione koalicije od 30. avgusta; dakle, one koalicije koju čini 40 poslanika sa svakim pojedinačno ja vidim da postoji ta svijest na kojoj inzistirate – istakao je Đukanović.

Primjećujete, dodaje, da se taj blok konstituiše. Da li će on biti formalizovan kao predizborna koalicija ili ne zavisit će, kaže predsjednik Crne Gore, od mnogo faktora.

– To nije samo emotivno pitanje. To je i vrlo matematičko pitanje. Morate kroz seriju pametno postavljenih istraživanja zaključiti šta misle birači. Postoje birači koji bi, kao i Vi, željeli da se dogodi takav politički front koji bi garantovao Crnoj Gori stabilnost i ubrzani evropski razvoj. Postoje i oni drugi koji na žalost uprkos svim ovim mojim upozorenjima neće glasati za DPS zato što je u koaliciji sa nekim ko mu se ne dopada ili neće glasati za SD zato što je glasač SDP-a – rekao je Đukanović.

Pitanje je složeno

Pitanje je, smatra, složeno.

– Ne možete mu pristupati emotivno. Moramo pozvati ljude, što sam učinio danas pet puta, klonimo se svojih emocija posebno loših, razmišljajmo u našem interesu i meni se čini da već primjećujete jedan novi kvalitet odnosa unutar tog političkog bloka – zaključio je predsjednik Đukanović, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh