Region

Porfirije stigao u tajnosti: Potpisan Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i SPC

Potpisivanju dokumenta su, osim Abazovića i patrijarha Porfirija, prisustvovali mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i ministar pravde Marko Kovač

Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) potpisan je jutros u Podgorici, javljaju crnogorske “Vijesti”.

Patrijarh Porfirije je jutros stigao u glavni grad Crne Gore. Iako je dio medija najavljivao da će potpisivanje ugovora biti 3. avgusta, to je demantovao premijer Dritan Abazović.

Potpisivanju dokumenta su, osim Abazovića i patrijarha Porfirija, prisustvovali mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i ministar pravde Marko Kovač.

Inače, Vlada nije zvanično najavila dolazak Porfirija, niti se prije potpisivanja oglašavala po ovom pitanju, kao ni SPC.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh