Region

Požari u Sjevernoj Makedoniji stavljeni pod kontrolu

Požari u Sjevernoj Makedoniji od prethodna dva dana stavljeni su pod kontrolu, saopštio je Upravni odbor za koordinaciju i upravljanje krizama.

Požari u Sjevernoj Makedoniji - screenshot

“Požari su stavljeni pod kontrolu. Vatrogasne jedinice su danonoćno u stanju pripravnosti”, objavio je na Facebooku ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, koji je predsjedavao sjednicom Odbora.

Na sastanku se pričalo o mjerama predostrožnosti za sprječavanje novih požara i zaključeno je da će ekipe nastaviti rad na gašenju vatre u opštini Berovo, prenijela je novinska agencia MIA.

Požar na teritoriji opštine Berovo bio je aktivan do petka uveče, ali je spriječeno širenje.

Vlado Klincarski iz javnog preduzeća “Makedonske šume – Maleševo – Berovo” rekao je da ostaje da se suzbije još jedan dio požara u Berovu, zbog problema sa jakim vjetrom i visokim temperaturama, piše tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh