Region

CRNA GORA ODLUČILA: ŠALJE DODATNU VOJNU POMOĆ UKRAJINI

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva odbrane, usvojila Odluku o pružanju dodatne vojne pomoći Ukrajini.

Ukrajina - nezavisne

Ova odluka predstavlja kontinuitet u pružanju podrške za očuvanje integriteta i suvereniteta Ukrajine.

Od početka rata u Ukrajini do danas, Crna Gora je, kao punopravna članica NATO-a i kandidat za EU, kao i iskreni prijatelj ukrajinske nacije, osudila neopravdanu i nelegalnu agresiju Ruske Federacije na suverenu evropsku državu – saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vojna i humanitarna pomoć koju je Crna Gora do sada obezbjedila, dokaz je nesebične podrške hrabrom ukrajinskom narodu i kontinuirane posvećenosti ujedinjenom djelovanju protiv nedemokratskih principa.

I u narednom periodu će se sagledavati potrebe u saradnji sa ukrajinskom stranom i partnerima u cilju pružanja neophodne finansijske, humanitarne i vojne podrške – zaključuje se u saopštenju. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh