Region

JOŠ JEDNA MISTERIJA U SLUČAJU MATEJA PERIŠA! Bivši DB-ovac ukazao na detalj koji je svima promakao: Ovo izlazi iz okvira

Pronalazak tijela Mateja Periša podgrijao je interesovanja za slučaj momka iz Splita.

Matej Periš - screenshot

Sanduk sa posmrtnim ostacima Mateja Periša (27) dopremljen je danas u Split, gdje će ovaj tragično nastradali mladić biti sahranjen. Slučaj Splićanina koji se utopio u Beogradu izazvao je veliku pažnju javnosti, a nakon pronalaska tijela, nameću se brojna pitanja na koja još uvijek nema odgovora.

Pronalazak tijela Mateja Periša podgrijao je interesovanja za slučaj momka iz Splita. Mnogi smatraju da je od samog starta obavijen velom misterije. Međutim, neke od njih, prema riječima naših sagovornika, nikada neće biti otkrivene.

Božidar Spasić, nekadašnji službenik DB-a, ističe da u slučaju nestanka i smrti Mateja Periša sa sigurnošću možemo da tvrdimo da nijedna misterija ne postoji.

– Postoje samo mašta i želja pojedinaca da se iskažu – kaže Spasić.

Na Institutu za sudsku medicinu biće urađene toksikološke analize čiji se rezultati mogu čekati i nedjeljama. Sa druge strane, postavlja se pitanje koliko je ta analiza realna s obzirom na to da je telo nađeno u fazi raspadanja.

– Leševe u vodi već poslije 15 dana počnu da napadaju ribe. Tijelo se polako rasporava, tako da poslije pet mjeseci možemo misliti šta može da se nađe od supstanci koje je on eventualno koristio. Notorna je činjenica da, onaj njegov put koji smo vidjeli na nadzornim kamerama, ono ponašanje, izlazi iz okvira nekoga ko je popio, recimo, dva pića – kaže Spasić.

I dok bi toksikološki nalaz svakako otklonio jednu od misterija koje prate ovaj slučaj, Matejevi prijatelji sa kojima je proveo posljednje trenutke nikada ništa nisu željeli javno da komentarišu.

Spasić tvrdi da ni ovdje ne postoji misterija.
– Svi kojima je on pisao te večeri su objasnili poruke. I drugovi i prijateljica. Dakle, ovaj telefon i njegovo vještačenje nema nikakvog daljeg značaja – kaže Spasić.

Još jedna misterija: Periš je tri puta kobne noći zaustavljao taksi, a stručnjaci ne mogu da povežu taksi vozilo sa obalom gdje se Periš utopio.

– Taksista je sto puta ispitivan, prošao je i poligraf, i tačno je rekao šta se desilo, da ga je Matej zaustavio, a da mu je on rekao da ne može da ga vozi – priča Spasić.

Zašto je Matej istrčao iz kluba?
A da li se na glavno pitanje zašto je Matej kobne večeri ostavio prijatelje, istrčao iz kluba, a potom ušao ili upao u vodu, može dobiti odgovor nakon analize njegovog telefona, stručnjaci kažu:

– Vještačenje telefona je rađeno, iako telefon fizički nije bio prisutan – rekao je privatni detektiv Uglješa Grgur.

Da je Periš bio ugrožen ili napadnut svedeno je na nivo spekulacija, kaže Grgur, budući da ne postoje dokazi o nasilnoj smrti, a da je obdukcija pokazala da se utopio.

Ako je u rijeku upao slučajno, da li je iz nje pokušao da izađe? Da li je bio pod uticajem droge ili alkohola, pa je u rijeku skočio samovoljno, te ga je hladna voda paralisala? Za sada niko ne zna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh