Region

“Ne razumijem zašto se gradonačelnik Dubrovnika ne raduje izgradnji aerodroma”

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija zaprimio je pismo gradonačelnika Dubrovnika Mate Frankovića koje se odnosi na donošenje Memoranduma između Savjeta ministara i Vlade Srbije kojim se “utvrđuju osnovni pravci buduće saradnje, s ciljem realizacije projekta ‘Izgradnja aerodroma Trebinje'”, potvrđeno je u Kabinetu predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Zoran Tegeltija - BHRT.ba

Na pitanje da prokomentariše pismo Frankovića u kome traži da bude obustavljena izgradnja aerodroma u Trebinju, Tegeltija je rekao da zahvaljuje gradonačelniku Dubrovnika na podsjećanju na potpisani Sporazum prekogranične saradnje između Savjeta ministara i Republike Hrvatske, koji je posebno važan za građane BiH kada je riječ o izgradnji odlagališta radioaktivnog otapada u Trgovskoj gori a koja ni malo ne doprinosi unapređenju dobrosusjedskih odnosa.

Predsjedavajući Savjeta ministara naglasio je da izbor lokacije za odlagalište u najmanju ruku poteže ne samo ekološki značajno pitanje, nego i pitanje ugrožavanja zdravlja građana koji naseljavaju ovu regiju.

“Savjet ministara i ja kao predsjedavajući od početka svog mandata opredijeljeni smo da, u skladu sa svojim nadležnostima, zajedno sa vladama entiteta radimo na unapređenju privrednog ambijenata oba entiteta, ali i za jačanje regionalne saradnje”, istakao je predsjedavajući Tegeltija. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh