Region

Hrvatski zastupnik ‘brani’ strah Milanovića: Da je došao u BiH, kamenovali bi ga

Gostujući na N1 Hrvatska predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak komentirao je odluku predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da ne dođe u Bosnu i Hercegovinu minulog vikenda.

Krešo Beljak - N1

Zvanično objašnjenje iz Ureda predsjednika Hrvatske je da bi mu bila ugrožena bezbijednost dolaskom u BiH, pa je zbog toga posjeta Travniku i Novoj Bili otkazana.

U komentaru takve odluke Milanović je rekao da su sigurnosni razlozi ozbiljna stvar.

Do danas nismo saznali kakvi su to sigurnosni razlozi, pogotovo jer su mu tamošnje službe, kako su otkrili hrvatski mediji, rekli tek ‘možda u BiH nećete biti lijepo dočekani’. Dodajmo i kako su iz resornog ministarstva na ovom području kazali kako su zatečeni ovakvom porukom, jer je sigurnorna situacija u ovom kantonu zadovoljavajuća i “sve bolja”.

“Kada imate posla s neprofesionalnim i nedobronamjernim ljudima, onda ne želite i one kojima idete dovesti u neugodnu situaciju. To je to. Vidjet ćemo se mi opet. Bio sam tamo nedavno i bit ću opet. Nikakvi bukači ni moralni kamatari me u tome neće spriječiti. Neka se nose”, poručio je Milanović.

Beljak smatra da bi Milanovića, dolaskom u BiH, zadesila “Vučićeva sudbina”, odnosno da bi bio kamenovan.

“Bosanski političari isto žive kao naši od huškanja. Ono što je on rekao je istina, oni će doći na komemoraciju u Vukovar, ali neće prihvatiti zločine bošnjačke strane nad Hrvatima u BiH. Atmosfera je sigurno takva da on tamo nije dobrodošao. Mogao je otići, ali da je otišao, bilo bi to s njegove strane nerazborito i provocirao bi. Pozdravljam taj potez”, rekao je Beljak.

Na ovaj način se u susjednoj nam zemlji nastavlja propaganda kako Bosna i Hercegovina nije zemlja u kojoj je sigurno boraviti.

Beljak je dodao da teme poput Srebrenice ili Vukovara trebaju biti zastupljene u javnosti, ali “da ne trebaju biti top teme i 30 godina nakon rata.” prneosi “Radiosarajevo”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh