Region

U Crnoj Gori od koronavirusa preminule dvije osobe, 265 novozaraženih

Od posljedica koronavirusa u posljednja 24 sata u Crnoj Gori preminule su dvije osobe, dok je od 2.173 testirana uzorka pozitivno njih 265, priopćio je Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG).

Koronavirus - Ilustracija / Vijesti.ba

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu su prijavljena dva smrtna ishoda povezana s covid-19 infekcijom, i to po jedan iz Budve i Herceg Novog. Među preminulima mlađi je imao 61, a stariji 64 godine”, kazali su iz IJZCG, prenosi Fena.

Ukupan broj preminulih povezanih s koronavirusom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.285, a do 15 sati u nedjelju prijavljen je oporavak kod 384 pacijenta.

“Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva covida-19 u Crnoj Gori iznosi 2.751. Od početka epidemijskih događanja ukupan broj registriranih slučajeva infekcije koronavirusom u ovoj zemlji je 156.873”, kazali su iz IJZCG-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh