Region

POZNATO KOLIKA KAZNA ZATVORA ČEKA DŽONIĆA: Zajedno sa sinom detaljno osmislio plan pa svirepo ubio Đokiće iz pohlepe

Pretpostavljalo se da je motiv likvidacije tročlane porodice pljačka, jer se znalo da Goran, vlasnik mjenjačnice, uvijek sa sobom nosi veću sumu novca.

Goran Džonić, osumnjičen je da je hladnokrvno likvidirao svoje rođane Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić, napravio je neke greške koje su policiji omogućile da čitavu istragu usmere ka njemu. Među dokazima do kojih su došli pripadnici MUP-a je i žuti skuter za koji se pretpostavlja da je korišćen pri izvršenju brutalnog trostrukog ubistva.

Iako se vjerovalo da je spaljeno vozilo kojim je izvršeno ubistvo Đokića, zajedno sa tijelima ove porodice i njihovim automobilom, ispostavilo da Džomić nije uklonio potencijalni dokaz.

Prema nezavničnim informacijama, policija je takođe pronašla i DNK tragove Gorana Džonića i ubijenog Gorana Đokića na hrpi novca i platnenoj vreći koju su iskopali u dvoršitu jednog od sinova osumnjičenog Džonića.

Podsetimo, pored Džonića, zbog ubistva poredice Đokića sinoć su uhapšeni K. M. (30) i A.M. (29) iz sela Moravac.

Osumnjičeni su privedeni i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno im je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Drama je počela 26. septembra kada su Goran (57), Gordana (56) i Lidija Đokić (25) nestali na putu od sela Moravac do Aleksinca u kome su živeli. Oni su taj dan proveli kod Goranove majke u Moravcu, gde su ručali. Pošto se nisu javljali na mobilne telefone, rodbina je prijavila njihov nestanak policiji koja je krenula u potragu.

Potraga za njima je okončana 6 dana kasnije, na najgori mogući način a najcrnje slutnje su se obistinile. Prvo je pronađen spaljeni “pasat” kojim su se vozili, a istog dana i njihova tela, na seoskom smetlištu, spaljena do neprepoznatljivosti i prekrivenja šibljem.

Pretpostavljalo se da je motiv likvidacije tročlane porodice pljačka, jer se znalo da Goran, vlasnik menjačnice, uvek sa sobom nosi veću sumu novca. Posle skoro četiri nedelje, 21. oktobra, uhapšen je Goran Džonić (59), penzioni vatrogasac iz Moravca. Uz Džonića, uhapšen je i njegov sin, koji takođe radi kao vatrogasac.

Policija je na imanju Gorana Džonića pronašla i deo novca, za koji se pretpostavlja da je pripadao ubijenim Đokićima. U Džonićevom stanu u Alesincu pronađen je i pištolj koji je poslat na veštačenje, kako bi bilo utvrđeno da li je to oružje korišćeno u likvidaciji, prenosi SD.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh