Region

Lidija bi mogla biti KLJUČ ubistva: Policija se usmjerila na novi TRAG istrage u slučaju porodice Đokić

Istraga ide u više pravaca i ništa se ne prepušta slučaju.

Inspektori koji rade na slučaju brutalno ubijene porodice Đokić iz Aleksinca proveravaju i lične kontakte svih ubijenih, a fokus im je trenutno na osobama s kojima je komunicirala Lidija Đokić (25).

Kako se saznaje, istraga ide u više pravaca i ništa se ne prepušta slučaju, a kako je jedan od mogućih motiva koristoljublje, istražitelji provjeravaju ko je sve iz okruženja žrtava znao da oni imaju veću sumu novca u porodičnom automobilu.

– Dosadašnji rad na rasvijetljavaju slučaja doveo je do toga da su Goran i Gordana namjeravali da kćerki jedinici kupe stan, te da su zato prodali kuću i skupili još novca. Navodno, imali su pozamašnu svotu u kešu, a taj novac je poslije njihove likvidacije nestao. Inspektori sada češljaju sve kontakte kćerke Lidije ne bi li utvrdili s kim se sve družila, s kim se sve dopisivala, da li je imala partnera ili simpatiju – objašnjava izvor upoznat sa slučajem i nastavlja:

– Lidija je prema svim pričama rođaka bila dobro dijete, bez mrlje, ali se ne isključuje mogućnost da je sasvim slučajno nekome ispričala da njeni roditelji imaju veću količinu novca, kao i da planiraju da joj kupe stan. Možda je nesvjesno nekome otkrila porodične i finansijske prilike – rekao je izvor.

Telefoni Đokića poslije zločina nisu pronađeni, a utvrđeno je da su ugašeni istovremeno, oko tri sata iza ponoći 27. septembra.

– Utvrđeno je da se ona oko ponoći, u posljednjim minutima života, dopisivala s drugaricom, a u tim porukama nije bilo ničeg sumnjivog. Kroz listing poziva i poruka, ali i društvene mreže koje je Lidija koristila, provjerava se s kim je sve komunicirala – objašnjava izvor i dodaje da se ispituju i njeni odnosi sa bivšim partnerima i simpatijama.

– Provjerava se gdje su oni bili u vrijeme zločina – pojašnjava izvor.

Podsjetimo, Goran, Gordana i Lidija nestali su 26. septembra kada su iz sela Moravac, gdje su bili u posjeti Goranovoj majci, oko ponoći svojim “pasatom” krenuli kući u Aleksinac. Do kuće nisu stigli, a rođaci su 28. septembra prijavili nestanak.

Potraga za Đokićima završila se tragično, jer su 2. oktobra u ataru sela Moravac nađena njihova tijela, dok je 12 kilometara dalje bio zapaljen njihov auto. Utvrđeno je da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja, a da su tijela potom natopljena benzinom i spaljena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh