Region

MISTERIJA! PORODICA ĐOKIĆ JOŠ NIJE NAĐENA: U potragu uključen i helikopter, rodbina i komšije strijepe!

Poslije 48 sati od prijave nestanka tročlane porodice Đokić, jutros u 7 sati nezvanično je iz policije potvrđeno da još nisu pronađeni Goran, Gordana i njihova kćerka Lidija iz Aleksinca.

porodica Đokić - Kurir.rs

Nestanak ove porodice za sada je najveća misterija u posljednjih nekoliko godina u aleksinačkom kraju, pa se zato prepričavaju razne priče.

Od juče je krenula opsežna potraga policajaca i to ne samo iz Aleksinca nego i iz Niša, a podignut je i helikopter koji bi eventualno uočio automobil marke “folksvagen pasat” koji je nestao između Aleksinca, sela Moravac i Žitkovac.

Oni su u nedjelju bili kod Goranove majke u posjeti da bi iz kuće izašli oko ponoći i uputili se ka Aleksincu. Da bi se došlo do ovog mjesta potrebno je proći kroz selo Žitkovac tako da se njihov trag gubi na tom dijelu puta.

Misterija za Aleksinčane je još veća jer svi tvrde da Goran ne pripada nikakvom kriminalnom miljeu, da je pošten čovjek i da on nema dugove ili nešto slično što bi moglo da stavi sjenku na njegov moralni kredibilitet.

– Ja ga znam još od malena. On je jedno korektno stvorenje, uvijek je pomagao ljudima i nema šanse da je imao neke kockarske dugove ili nešto drugo. I njegova žena je fina, uvijek se javi. Oni su stalno nedjeljom dolazili ovdje u Moravac da vide majku. I kola sam vidjela i u nedjelju, ali šta se dogodilo s njima stvarno ne znam – kaže Svetlana Jakupović, komšinica Goranove majke.

Njihova rođaka Verica Đokić, Goranova snaha rekla je da je nestanak prijavila u srijedu kada su im bili nedostupni telefoni i kada mjenjačnicu koju je držao Dragan niko nije otvorio tri dana, a u šta se i sama uvjerila.

Ova porodica je viđena na prelasku sela Moravac ka Žitkovacu posljednji put 26. septembra, odnosno bolje rečeno snimljen je njihov auto s jedne autoperionice.

Potraga se nastavlja dok se ova porodica ne nađe odnosno da se misterija ne razotkrije, prenosi Pink.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh