Region

Pogledajte bliski susret srpskih bombardera i hrvatskog helikoptera na granici Kosova

Na granici Srbije i Kosova već sedmi dan traje potpuna blokada prometa koju su organizirali lokalni Srbi zbog uvođenja reciprociteta za srpske tablice i razmještaja kosovske policije.

Susret srpskih bombardera i hrvatskog helikoptera na granici Kosova - Screenshot

Srpski mediji pod kontrolom Vučića objavili su u nedjelju video snimak niskog preleta borbenih zrakoplova Soko J-22 Orao iznad prijelaza Jarinja, administrativne crte između Srbije i Kosova, a zapravo granice između Republike Kosovo i Republike Srbije.

Na tom području već sedmi dan traje potpuna blokada prometa koju su organizirali lokalni Srbi zbog uvođenja reciprociteta za srpske tablice i razmještaja kosovske policije. U igri živaca Beograd učestalo koristi borbene avione i izviđačke helikoptere uz pumpanje informacija o skorom dolasku posebnih postrojbi Vojske Srbije.

Današnja snimka srpskih Orlova, ne baš uspjelog jurišnika-bombardera iz doba SFRJ, završava preletom helikoptera KFOR-a. To je zapravo letjelica Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171SH koja je raspoređena kao dio međunarodnih snaga u toj državi.

Video pogledajte na RTS-u.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh