Region

POGINUO DJEČAK, POVRIJEĐENO JOŠ TROJE: VOZILO UDARILO U OGRADU I PREVRNULO SE KOD LIPOVLJANA

Policija je objavila detalje teške nesreće koja se jutros dogodila na autocesti A3 kod Lipovljana.

nesreća, Hayat

U nesreći je poginuo 12-godišnji dječak, a tri su osobe teže povrijeđene – 49-godišnji vozač, 44-godišnja putnica i 17-godišnji putnik.

Svi su grčki državljani.

Jutros oko 6:30 sati na autocesti A3 kod Lipovljana dogodila se nesreća u kojoj su sudjelovali strani državljani.
Naime, do nesreće je došlo kada je 49-godišnji grčki državljanin upravljao automobilom njemačkih registracijskih oznaka u smjeru Lipovca.

Nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, pa je vozilom skrenuo na zelenu površinu i udario u metalnu odbojnu ogradu. Vozilo se prevrnulo nekoliko puta od siline udarca te su putnici i vozač ispali iz vozila.

Na mjestu događaja smrtno je stradao 12-godišnjak, dok su 49-godišnji vozač, 44-godišnja putnica i 17-godišnji putnik zbog zadobivenih ozljeda prevezeni u sisačku Opću bolnicu gdje su im konstatirane teške tjelesne povrede.

Policija će protiv vozača nadležnom državnom tužilaštvu podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja saobraćajne nesreće – priopćila je sisačko-moslavačka policija, piše Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh