Region

Otkriven identitet napadača iz Splita: Godinama poznat policiji širom Hrvatske

Muškarac koji je jutros napao žene u Splitu, a koji je uhapšen nakon velike policijske potrage zove se Aleksandar Nišević, ima 28 godina i porijeklom je iz Gline.

žena, napad- Screenshot

Kako saznaje Index, 28-godišnji Aleksandar Nišević je porijeklom iz Gline te je već godinama dobro poznat policiji širom Hrvatske.

Još kao dvadesetogodišnjaka policija ga je prijavljivala za provale u vikendice, kuće te krađe iz prodavnica po Glini, Gvozdu, Karlovcu, Sisku, Križevcima, Krku i Zagrebu.

Samo prošle godine policija ga je prijavljivala oko pet puta.

Kriminalom se počeo baviti u Glini i Gvozdu, a u posljednje vrijeme najviše je “operisao” po Splitu.

Na Facebooku se Nišević 2016. godine hvalio bježanjem od policije.

“Uf za dlaku sreca pa sam brzi , 4 policajca me hvata ali ostala je prasina iza mene haha, kakav dan ..”, napisao je na Facebooku u septembru 2016. godine.

Kako portal Index podsjeća, Nišević je jutros u Splitu iz čista mira brutalno napao dvije žene.

Prvo je nešto nakon 7 sati napao 52-godišnju Nevenku Margetu u trenutku dok je otvarala ugostiteljski objekt. Prišao joj je, zamolio za čašu vode, a kad se okrenula, udario ju je flašom u glavu i nastavio udarati. Napad su snimile nadzorne kamere.

Oko 45 minuta kasnije napao je Kristinu U. (40) dok je ulazila u zgradu u ulici A. B. Šimića u Splitu. U napadu je zadobila tešku povredu noge. Policija je na mjestu napada, javlja Slobodna Dalmacija, pronašla kamen kojim je napadač udarao ženu.

Nišević je uhićen danas oko 16.40 u Podstrani nakon velike policijske potrage. prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh