Region

MUP Srbije: Od 30. maja sa Slovenijom priznavanje PCR testova i vakcinacije

Odluka će važiti do 6. juna, pošto Vlada Slovenije na sednicama svake nedelje razmatra usvojene mere i usvaja njihovo produženje ili izmenu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova

Na graničnim prelazima između Srbije i Slovenije od 30. maja priznavaće se PCR testovi na koronavirus, kao i potvrde o vakcinaciji izdate u Srbiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Ova odluka će važiti do 6. juna, pošto Vlada Slovenije na sednicama svake nedelje razmatra usvojene mere i usvaja njihovo produženje ili izmenu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Bez upućivanja na karantin kod kuće, osoba može ući u Sloveniju ako po ulasku podnese: dokaz o negativnom rezultatu PCR testa, ne stariji od 48 sati nakon uzimanja brisa, potvrdu lekara za one koji su preležali Covid-19 najranije deset dana nakon preležanog virusa, a najkasnije do šest meseci.

Priznaju se i dokazi o vakcinaciji protiv Covida-19 koji dokazuju da je primljena: druga doza Pfizer/BioNTech najmanje sedam dana, druga doza vakcine Moderne najmanje 14 dana, prva doza AstraZenece najmanje 21 dan, doza vakcine kompanije Johnson&Johnson najmanje 14 dana, prva doza vakcine od Instituta za serum u Indiji/AstraZeneca najmanje 21 dan, druga doza Sputnika V najmanje 14 dana, druga doza vakcine kompanije Sinovac ili Sinopharm najmanje 14 dana.

Ovom odlukom se priznaju navedeni dokaz o negativnom PCR testu, potvrda lekara, kao i dokaz o vakcinaciji izdati u Srbiji.

Takođe, u Sloveniju mogu ući, bez upućivanja na karantin i bez negativnog testa, deca do 15 godina koja putuju u organizovanoj grupi u pratnji vaspitača, učitelja ili staratelja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh