Region

Brao šparoge i našao ogromnog poskoka na grani: “Najveći je kojeg sam vidio, izgleda strašno”

Nije iznenađujuće što je fotografiran na grani jer to spada u njegov poznati ‘areal’, često se na grane penju radi sunčanja i hranjenja, kaže nam biolog Toni Koren.

Poskok na grani - Čitatalj 24sata

Prije nekoliko dana u šumi kod Omiša viđen je ogromni poskok, a pronašao ga je stariji gospodin koji je išao u berbu šparoga.

– Prijatelj mi je poslao tu fotografiju. On je prije nekoliko dana išao brati šparoge i naletio je na ogromnog poskoka. Rekao mi je da je strašno izgledalo. I ja mislim da je to najveći poskok kojeg sam ikad vidio – rekao je čitatelj koji nije htio otkriti točnu lokaciju gdje je viđen jer ga je strah da ga neko ne bi pronašao i ubio.

I biolog iz udruge Hyla Toni Koren, potvrdio je da se radi o poskoku.

– Zaista se radi o poskoku, no, nije iznenađujuće što je fotografiran na grani jer to spada u njegov poznati ‘areal’, često se na grane penju radi sunčanja i hranjenja – rekao je Koren, prenosi “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh