Region

Crna Gora: Izabran novi saziv Bošnjačkog vijeća, Nurković predsjednik

Na konstitutivnoj sjednici Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori koja je danas održana u Rožajama, verifikovani su mandati četvrtog saziva, a za predsjednika je izabran Ejup Nurković, javlja Anadolu Agency (AA).

Ejup Nurković - Twitter

Sjednici je prisustvovalo 20 članova Bošnjačkog vijeća koji su jednoglasno podržali Nurkovića, koji će funkciju predsjednika obavljati naredne četiri godine.

Nurković, koji je inače bio na čelu vijeća u proteklih 18 mjeseci, zahvalio je vijećnicima na podršci i kazao da će se zalagati da Bošnjačko vijeće čini širi konglomerat bošnjačke elite, koja će se zalagati za bolji položaj Bošnjaka u Crnoj Gori u svim sferama političkog, javnog i kulturnog života.

– Trudit ćemo se da radna tijela i odbore čini stručni kadar, koji će na pravi način dati doprinos u etabliranju i pozicioniranju etnosa Bošnjaka sa svim svojim jezičkim, historijskim i kulturnim posebnostima – kazao je Nurković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh