Region

Nalaz ministarstva navodno otkrio: Majka curice dan prije u Centru tražila pomoć

Ministarstvo je složilo hronologiju slučaja prema dokumentaciji koju su proučili.

Roditelji povrijeđene curice - Ivica Galović/PIXSELL

Večernji neslužbeno doznaje da je majka preminule djevojčice, koja je osumnjičena za njezino fatalno premlaćivanje, dan prije tragičnog događaja došla u Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška i tražila pomoć.

To, navodno, proizlazi iz nalaza Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike koji je, piše Večernji, složio kronologiju slučaja prema dokumentaciji koju su proučili.

Napravili hronologiju
A kronologija, ukratko, ide ovako: u rujnu 2018. godine majka, koja je netom prije rodila, obratila se Centru zbog nasilnog partnera. Tada je zatražila smještaj u sigurnu kuću koju je nekoliko dana kasnije napustila i vratila se partneru.

Roditelji su u jednom trenutku u Centar doveli dijete, rekavši da se ne mogu brinuti o curici. Kao što je već poznato, par je prošle godine, nakon vjenčanja, tražio da im se dijete vrati. “Stručni tim Centra napravio je procjenu i zaključio da je povratak djeteta u biološku obitelj umjereno rizičan te da bi dijete trebalo vratiti, ali uz intenzivni nadzor i stručnu pomoć roditeljima”, prenosi Večernji. Pišu kako neslužbeno doznaju da je voditeljica nadzora redovito obilazila obitelj. “Djevojčica je bila uredna, počešljana, lijepo obučena i urednog razvoja”, piše.

‘Tražila pomoć jer nije znala što činiti’
A onda su se, piše list, početkom godine roditelji počeli žaliti voditeljici “da se dijete počinje čudno ponašati, da ide u regresiju, sve slabije govori”. Voditeljica to i sama primjećuje, a u izvješću iz ožujka ove godine zapisuje da dijete hitno treba psihologa.

“Dan prije nego što je djevojčica završila u bolnici s teškim ozljedama, majka je dovela dijete u Centar i tražila pomoć jer nije znala što činiti. S obzirom na to, utvrđeno je da je za curicu bilo povoljnije ostati u udomiteljskoj obitelji, gdje se dobro adaptirala i razvijala te je razvila snažnu emocionalnu povezanost s udomiteljima”, prenosi Večernji.

Kakvu je konkretnu pomoć tražila i zbog čega, nije navedeno. Jesu li ikakvi konkretni podaci poduzeti kako bi se to zbilja učinilo, također nije poznato.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh