Region

Zagreb: Građani obilježavaju godišnjicu razornog potresa

Građani glavnog grada Hrvatske polažu svijeće u gradskom centru u znak sjećanja na stradalu djevojčicu i na potres koji se dogodio prije tačno godinu dana i koji je nanio velike materijalne štete, posebno u gradskom centru, javlja Anadolu Agency (AA).

Zagreb: Građani obilježavaju godišnjicu razornog potresa - Twitter

Jutros u 6,24 sati položene su prve svijeće na mjestu razrušene zgrade na križanju Petrinjske i Đorđićeve ulice, nedaleko od mjesta gdje nastradala 15-godišnja djevojčica Anamarija, jedina žrtva zagrebačkog potresa, koja je poslije preminula u bolnici.

U Hrvatskom glazbenom zavodu, čija je zgrada također nastradala u potresu, održan je koncert pod naslovom “Glazba glasnija od potresa”, tačno u 6,24 sati ujutro. Ispred bolnice u Petrovoj ulici okupile su se majke s djecom koje su prije točno godinu dana morale s novorođenčadi napustiti prostor bolnice i potražiti utočište od podrhtavanja, koja su se naknadno ponavljala, u dvorištu bolnice.

Prije tačno godinu dana, 22. ožujka 2020., u 6,24 sati, potres magnitude 5,5 prema Richteru s epicentrom smještenim u Markuševcu, sedam kilometara sjeveroistočno od centra grada Zagreba, odnio je život 15-godišnje djevojčice Anamarije te značajno porušio dio stare, povijesne gradske jezgre.

Materijalne štete nastale u Zagrebu još nisu tačno procijenjene, mnogi građani ostali su bez svojih stanova i smješteni su u zamjenske, a obnova grada teče usporeno.

Nakon potresa u Zagrebu, 29. decembra 2020. razoran potres pogodio je i Sisačko-moslavačku županiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh