Region

Detalji tragedije: Djevojčicu (16) ubila pegla za kosu?

Došli su iz Hrvatske devedesetih godina, bežeći od rata, i sad ovakva tragedija da im se dogodi. Nekako se pegla izmakla i upala u kadu, a zatim je došlo do strujnog udara, kaže poznanica.

Smrt - 24sedam.rs

Djevojčica M. S. (16), iz Mošorina kod Titela (Srbija), pronađena je sinoć mrtva u kupatilu svoje porodične kuće. Nesretna djevojčica je navodno preminula od strujnog udara, a kako tvrde mještani, njoj je upala pegla za kosu u vodu, uslijed čega je došlo do tragedije, saznaje 24sedam

Nesreća se dogodila noćas, kada je majka pronašla svoju kćerku bez znakova života u kadi u kupatilu. Ona je hitno dovezena u Dom zdravlja u Titelu, međutim, ljekari su mogli samo da konstatuju smrt. Prema prvim informacijama, djevojčica je nastradala uslijed strujnog udara. Međutim, poznanici porodice otkrivaju još strašniju pozadinu nesreće.

Nju je udarila struja u kupatilu, a ono što svi pričaju jeste da joj je upala pegla za kosu ili fen u kadu. Nekako se pegla izmakla i upala. Zatim je došlo do strujnog udara. Nesretna djevojčica nije imala šanse… Svi smo veoma pogođeni jer poznajemo njenu porodicu – navodi jedna poznanica, koja je željela da bude anonimna, i dodaje:

Ta porodica je veoma cijenjena u selu, svi ih dobro poznaju. Imaju ribnjake u Mošorinu, i uglavnom se bave ribom, tako zarađuju. Dobrostojeći su. Došli su iz Hrvatske devedesetih godina, bježeći od rata, i sad ovakva tragedija da im se dogodi. Djevojčicin deda je bio baš dobrostojeći nekada, a kada su došli ovde u Mošorin, on je napravio prve ribnjake. Dobro im ide posao. Djeca imaju sve što požele… To je strašno, M. S. je sve pruženo i sada ovako nešto da se dogodi… Sve nas je pogodila ova tragedija – kaže sagovornica.

Prema riječima mještanke, M. S. je bila dobra i kulturna djevojčica i svi su je voljeli.

To je jedna predivna porodica. Pored nje imaju još jednu kćerku i sina. Dobra su im sva djeca, kulturna i pametna. M. S. znam odmalena, uvijek se lijepo javljala, i zaista za cijelu porodicu imam samo riječi hvale – zaključuje mještanka Mošorina.

Utvrđuju se okolnosti tragedije, a naša ekipa je pokušala da kontaktira s porodicom nesretne djevojčice, međutim, na telefon se niko nije javljao.

Podsjetimo, sredinom januara ovo selo je zadesila još jedna tragedija. Tijelo Radovana Vlaškalića (65) pronađeno je u fazi raspadanja u njegovoj kući. Kako smo ranije saznali, slučaj je prijavio Saša R. (45), koji je navodno s njim boravio kobnog dana. Tokom istrage je utvrđeno je da je Radovan umro 3. januara i da je njegov prijatelj navodno tek 11. januara prijavio smrt, kako bi koristio platnu karticu preminulog za kupovinu alkohola i hrane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh